loader
Foto

Rămas bun, Ella Urmă!

Marţi, 10 octombrie, de la ora 16.05, TVR Iaşi difuzează emisiunea „Ghici cine vine la cină”, în care Vasile Arhire o are ca invitată pe doamna Ella Urmă.

 

Vasile Arhire
Ghici cine vine la cină?

Opera Naţională Română din Iași a devenit mai săracă, pierzând un mare artist. În urmă cu puţine zile, una dintre creatoarele operei ieşene, soprana Ella Urmă, a murit.


Formată la şcoala italiană a Rodicăi Nestorescu şi cultivată în cele mai rafinate stiluri europene de Mansi Barberis, Ella Urmă a debutat încă de studentă, în spectacolul Traviata de Giuseppe Verdi. În 1956, cu ocazia înfiinţării Operei de Stat din Iaşi, Ella Urmă se numără printre membrii fondatori. Începe o lungă şi frumoasă carieră scenică, cu roluri de operă importante.

Între anii 1945 şi 1984 a fost profesoară de canto la Conservatorul din Iași, activitate pe care a încheiat-o ca Şefă de catedră. Dintre numele cunoscute care i-au frecventat cursurile, îi amintim pe Mariana Cioromilă, Mihaela Agachi, Visarion Huţu, Iulia Marpozan, Maria Boga, Viorica Popa, Adriana Severin, Andreea Lory şi Leontina Văduva.

Ella Urmă a fost profesoară de canto și la Academia de Muzică din Cluj-Napoca între anii 1997-2006.

 

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Despre start-up-rile din Iași și Suceava, la

Joi, 9 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, urmărim o ediție "Accent Regional" despre start-up-rile din Iași și Suceava care au impresionat ...

Rolul vaccinării în sistemul de sănătate | VIDEO

Joi, 9 mai, de la ora 9:00, urmărim o nouă ediție "Bună dimineața de la Iași", la TVR 3 și TVR Iași.

 

#tvriasi