loader
Foto

Premieră! Concurs de şah transmis live la TVR

Iaşul devine pentru 10 zile capitala mondială a sportului minţii.

 

Lucian Lucescu
Vasile Arhire
Arena

Peste 20 de mari maeștri internaţionali vor participa până pe 18 mai la cel mai important turneu de şah din sud-estul Europei. În premieră, concursul de şah blitz va fi transmis în direct de TVR3 și TVR Iaşi duminică,11 mai, de la ora 12.00.

Aproape 400 de şahişti din 20 de ţări vor participa la Iaşi Open. Premiile de 25 de mii de euro fac din întrecerea care va debuta sâmbătă cel mai important turneu de şah organizat în ultimii ani în România. Dintre reprezentanţii ţării noastre, timişoreanul Constantin Lupulescu, indice ELO 2651, este cel mai bine cotat, al treilea, după reprezentanţii Rusiei și Olandei. Favorita gazdelor, marea maestră Alina Motoc L'ami, nu va lua startul la turneu din cauza programului foarte încărcat din ultima perioadă. Cu prilejul acestui concurs internațional, la Iasi vor sosi săptămâna viitoare președintele și vicepreşedintele Federaţiei Mondiale de Şah. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, de la ora 15.30, la Sala Polivalentă.

TVR Iași și TVR3: duminică, 11 mai, ora 12.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi