loader
Foto

Matei Vișniec, invitat special la “Regional Café”

Marți, 28 iulie, de la ora 8:00, pe TVR Iași și TVR 3 v-aţi putut întâlni cu scriitorul Matei Vișniec.

 

Andreea Ştiliuc
Gabriel Rotaru
REGIONAL CAFE

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Este considerat cel mai important dramaturg român contemporan. Piesele sale sunt traduse în peste 20 de limbi şi sunt jucate în peste 50 de ţări. De aproximativ un sfert de secol, textele sale sunt montate în fiecare an la Festivalul de la Avignon. La ediția din acest an, Matei Vișniec a fost desemnat unul dintre regii secțiunii OFF, mai multe dintre piesele sale fiind extrem de apreciate aici.

Spectacolul “La mémoire des serpillères”, pus în scenă de Victor Quezada și prezentat de Compania “Umbral”, s-a situat în primele zece spectacole din peste 1300, fiind nominalizat la premiul “Coup de cœur du OFF”.

Scriitorul va vorbi şi despre un proiect realizat în colaborare cu TVR Iași. O echipă formată din jurnalista Andreea Știliuc și cameramanul Relu Tabără a fost prezentă în luna iulie în Franța, pentru realizarea unor filme documentare despre Parisul văzut de Matei Vișniec, despre cea de-a 50-a ediție a secțiunii OFF a Festivalului de la Avignon și despre RFI Roumanie, ultimului post de radio străin care a supraviețuit din vechea constelație BBC, Radio Europa Liberă, Deutsche Welle, Voice of America.

Regional Café

Realizator: Gabriel Rotaru

Marţi, 28 iulie, ora 8:00

TVR Iaşi, TVR 3 şi www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

21:30 Descriptio Moldaviae (R)

- Rețete tradiționale bucovinene: Plăcinte ”poale'n brâu” și ”plăcinte trandafir” prima parte Realizator - Raluca Aftene (Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi