loader
Foto

La "Cap de afiş" vine Alexandra Dăriescu

TVR Iaşi, joi, 15 iunie, ora 19.00, şi 21.00, vineri, 16 iunie, ora 10.00 şi duminică, 18 iunie, ora 21.00. Marţi, 20 iunie, şi la TVR 3,de  la ora 20.00.

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Reîntîlnirea cu pianista Alexandra Dăriescu este întotdeauna o plăcere. Are un stil firesc, natural de a comunica, povesteşte frumos despre cariera sa muzicală, este un om pozitiv, care inspiră şi farmecă partenerul de conversaţie.

Succesele muzicale se întind, ca o floare imensă, deasupra lumii, din Europa şi Japonia, pînă în America de Nord. Pretutindeni este apreciată, admirată. Cele cinci discuri înregistrate pînă acum fac dovada unui interpret virtuoz, sensibil, matur.

I-am urmărit evoluţia pianistică în emisiunile noastre de cînd era elevă, pînă în prezent. În cadrul concertului extraordinar "De la TVR Iaşi - pe scenele lumii" (2 noiembrie 2011), a susţinut primul recital pe scena Filarmonicii "Moldova", mult apreciat de public.
La 24 mai 2017 a cîntat prima dată cu orchestra filarmonică ieşeană în Festivalul Internaţional al Educaţiei. Emisiunea "Cap de afiş" va cuprinde secvenţe înregistrate de Alexandra Dăriescu în anii trecuţi, interviul acordat în studio şi Variaţiunile de Rahmaninov pe o temă de Paganini, interpretate recent.

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi