loader
Foto

„Podul de flori de peste Prut”. 30 de ani de visuri și speranțe | VIDEO

TVR Iaşi şi TVR Moldova vă invită să urmăriţi mărturii şi istorii impresionante despre Podul de Flori şi ecoul evenimentului după 30 de ani, într-o ediţie specială a emisiunii „Obiectiv comun”, difuzată miercuri, 6 mai 2020.

 

Vasile Arhire

În urmă cu 30 de ani, pe 6 mai 1990, în cadrul acţiunii „Podul de flori de peste Prut”, peste un milion de români au trecut de o parte şi de alta a Prutului fără vize şi au sărbătorit revederea cu rudele, apropiaţii, prietenii, după o jumătate de secol de dezbinare.

Prutul i-a despărţit pe români, dar în acea zi, conştiinţa, credinţa, spiritul n-au avut hotare. Podul de Flori a generat multe alte poduri, de prietenie, de dragoste, de colaborări în diverse domenii.

Moderatorii:  Dana Ciobanu (TVR Moldova) şi Vasile Arhire (TVR Iaşi).

Ediția a fost în direct, miercuri, 6 mai, de la ora 17.00, la TVR Moldova, TVR Iaşi, media.tvriasi.ro şi pe Facebook la TVR Iaşi.

(w882) podul de f

18:20 Racord (R)

- Glose retrospective - Constantin Tofan Realizator - Violeta Gorgos (Reluare)

18:30 Play

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi