loader
Foto

„25, o istorie călătoare”, la TVR 1 şi TVR HD

Un sfert de secol de la prima emisiune sub sigla TVR Iaşi. Opt judeţe. Un ecran călător. Pe 31 decembrie, de la ora 11.00, urmăriți o serie de proiecţii proprii care a făcut turul celor opt judeţe ale Moldovei şi care a scos la iveală producţii valoroase.

 

Răzvan Cojocariu
Raluca Aftene
Oana Lazăr
Maria Florea
Laura Lucescu
Horia Gumeni
Gabriela Baiardi
Dan Trofin
Carmen Olaru
Alex Vasiliu
Vasile Arhire
Violeta Gorgos

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

TVR Iaşi a împlinit în luna noiembrie 25 de ani de la prima emisie. Cu acest prilej, echipa postului a realizat o Caravană TVR Iaşi 25: o serie de proiecţii proprii care a făcut turul celor opt judeţe ale Moldovei şi care a scos la iveală producţii valoroase, imagini-document, evenimente din viaţa satelor şi oraşelor care au rămas în memoria oamenilor şi în arhiva TVR Iaşi.

Prezenţi în comunităţi au fost chiar realizatorii filmelor de atunci: Vasile Arhire, Gabriela Baiardi, Răzvan Cojocariu, Maria Florea, Horia Gumeni, Grigore Ilisei, Oana Lazăr, Laura Lucescu, Carmen Olaru, Dan Trofin, Liviu Tudorache, Alex Vasiliu.

Cu istoria TVR Iaşi, oamenii s-au putut întâlni în locuri inedite: în muzee, în şcoli, în pieţele oraşelor sau lângă moara din sat, iar rememorarea evenimentelor prezentate în filme a fost emoţionantă în toate cazurile.

Filmul acestei Caravane se intitulează “25, o istorie călătoare” şi va fi difuzat sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 11.00, pe TVR 1 şi TVR HD.

Realizatori: Violeta Gorgos şi Raluca Aftene

Producători: Carmen Olaru şi Horia Gumeni

11:00 Educația la zi

Realizator - Ovidiu Mihăiuc

12:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi