loader
Foto

"Fiii satului" la Ionăşeni | VIDEO

TVR Iași vă invită să revedeți un reportaj realizat de Sergiu Ciocoiu despre sărbătoarea „Fiii satului” la Ionășeni, ediția a IV-a.

 

Sergiu Ciocoiu
Satul meu

Satul Ionăşeni, comuna Truşeşti, judeţul Botoşani. O sărbătoare de suflet legată nu de evenimentele agrare, ci de tezaurul pe care îl reprezintă fiii satului pentru aşezările de la ţară.

Un moment prin care se evocă trecutul şi se cinsteşte prezentul, prin prezenţa masivă a celor care şi-au găsit viaţa prin alte ţări şi oraşe.

Programul evenimentului a inclus un Te-Deum, un program artistic, acordare de diplome, numirea de noi fii ai satului, cinstirea eroilor şi, desigur, muzică şi joc.

Dincolo de valoarea afectivă şi spirituală, o astfel de manifestare este şi un bun prilej de a deveni vizibil ca localitate, de a te „arăta” oficialilor de la judeţ şi, de aici, o dimensiune practică care poate ajuta la dezvoltarea satului.

O emisiune de Sergiu Ciocoiu

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:25 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

Relația dintre copii și animale | VIDEO

Relația dintre copii și animale | VIDEO

publicat: joi, 13 iunie 2024

În ziua de azi, copiii văd animale la televizor sau în cărţile cu poze şi mai puţin în realitate. Cum punem micuţii în contact cu ...

 

#tvriasi