loader
Foto

"Fiii satului" la Ionăşeni | VIDEO

TVR Iași vă invită să revedeți un reportaj realizat de Sergiu Ciocoiu despre sărbătoarea „Fiii satului” la Ionășeni, ediția a IV-a.

 

Sergiu Ciocoiu
Satul meu

Satul Ionăşeni, comuna Truşeşti, judeţul Botoşani. O sărbătoare de suflet legată nu de evenimentele agrare, ci de tezaurul pe care îl reprezintă fiii satului pentru aşezările de la ţară.

Un moment prin care se evocă trecutul şi se cinsteşte prezentul, prin prezenţa masivă a celor care şi-au găsit viaţa prin alte ţări şi oraşe.

Programul evenimentului a inclus un Te-Deum, un program artistic, acordare de diplome, numirea de noi fii ai satului, cinstirea eroilor şi, desigur, muzică şi joc.

Dincolo de valoarea afectivă şi spirituală, o astfel de manifestare este şi un bun prilej de a deveni vizibil ca localitate, de a te „arăta” oficialilor de la judeţ şi, de aici, o dimensiune practică care poate ajuta la dezvoltarea satului.

O emisiune de Sergiu Ciocoiu

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi