loader
Foto

"Racord": Emilian Galaiu Păun | VIDEO

Vă invităm să urmăriți un eseu despre o colaborare  ... de Violeta Gorgos.

 

Violeta Gorgos
Racord

Emilian Galaiu Păun, Chişinău, Uniunea Scriitorilor, la început a fost protagonist al unei ediţii „Identitate Basarabia”. În loc să ne vorbească despre el, ne tot povestea despre Eugen Cioclea. În 25 de minute n-a apucat să zică aproape nimic din ce simţea.

A durat cam un an, un an în care amintirile lui au provocat iniţierea unui proiect cinematografic filmat şi la Moscova, acolo unde doi poeţi români şi-au citit unul altuia versurile.

Şi când totul a fost dus la bun sfârşit, la un an de la premiera documentarului „Eu Geniu Cioclea”, într-o bună zi, Emilian Galaicu Păun îmi trimite un mesaj: „Am scris un poem despre filmul nostru”.

Eu Geniu Cioclea, o punere pe ecran a poveștii trecerii prin lumea aceasta a lui Eugen Cioclea. Fără paragrafe tematice și fără parametri de gen filmic. O narațiune cinematografică compusă din frânturi din opera poetului punctată cu repere de aflare în timp și spații a acestuia.

16:00 Cult@rt

Realizator - Andreea Știliuc

17:00 FamiliON

- Viorica Macovei Realizator - Laura Lucescu
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi