loader
Foto

Viaţa la ţară – Legendele Dornei La Dorna Arini

Localitatea suceveană Dorna Arini devine pe zi ce trece unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Moldova.

 

Margareta Andreescu
Satul meu

Pensiunile dotate după model occidental, mâncărurile gătite după reţete tradiţionale şi obiceiurile locului au transformat zona în destinaţia preferată a celor care vor să afle cum e viaţa la ţară.

Un alt punct de atracţie  îl reprezintă ansamblul monahal „Acoperământul Maicii Domnului”, construit în 1999 de meşterii populari din zonă în stil maramureşan. Biserica din lemn de stejar a fost scupltată în registre diferite, iar motivele diferite de la un nivel la altul se aseamănă cu cele de la mănăstirea ieşeană Trei Ierarhi.

Unul dintre cele mai importante evenimente din an pentru comunitatea din Dorna Arini a fost Festivalul “Cântecul Cetinii”. Şi în acest an fii satului au lăsat deoparte grijile cotidiene şi s-au adunat în centrul comunei pentru a sărbători tradiţiile şi valorile autentice.

O emisiune realizată de Marga Andreescu (reporter), Theo Popescu (imagine) şi Radu Bogdan (editor imagine).

 

Viaţa la ţară

Realizator: Marga Andreescu

TVR Iaşi: luni, 27 octombrie, ora 19.30

15:00 Ia'și descoperă

Ia'și descoperă - Frumusețea sălbatică a Iașului Realizator - Gabriela Baiardi

16:00 Cult@rt

Realizator - Andreea Știliuc
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi