loader
Foto

Galerie foto

Viaţa la ţară: Cheia succesului – banii europeni

Din anul 2014, persoanele din mediul rural care vor să-şi deschidă afaceri cu bani europeni nu mai sunt nevoite să depună proiecte la oficiile judeţene de plăţi, dezvoltare rurală şi pescuit.

 

Margareta Andreescu
Sergiu Ciocoiu
Satul meu

UPDATE: Ediția de sâmbătă,  7 decembrie, este disponibilă online pe TVR+

Finanţările vor fi obţinute prin intermediul Grupurilor de Acţiune Locală, organizaţii înfiinţate încă din 2006. Grupul “Bazinul Dornelor” a bătut deja orice record în ceea ce priveşte numărul proiectelor derulate timp de patru ani declarate elegibile.

Grupul de Acţiune Locală "Bazinul Dornelor" are 45 de membri, 10 administraţii locale şi 35 de agenţi economici. Prima finanţare pe bani europeni a fost obţinută în 2011, iar de atunci peste 30 de persoane şi-au construit pensiuni cu bani europeni.

Odată cu intrarea în vigoare a noului exerciţiu financiar 2014-2020 derulat de Uniunea Europeana, micii întreprinzători din “Bazinul Dornelor“ îşi pot deschide sau moderniza afacerile depunând proiectele la sediul Grupului de Acţiune Locală situat în comuna Panaci.

Până acum oamenii erau nevoiţi să vina la Iaşi la Agenţia de Regională de Plati pentru Dezvoltare Rurală şi pescuit sau la oficiile judeţene subordonate acestei instituţii.

Din păcate, în regiunea Moldovei au fost înfiinţate zeci de astfel de asociaţii însă cele care mai  funcţionează pot fi numărate pe degete. În aceeași localitate, Panaci, există și scoici cu o vechime de 60 de milioane de ani pe vârful muntelui.

Viaţa la ţară

  • TVR Iaşi: sâmbătă 7 decembrie, 18.30
  • TVR 3: sâmbătă 7 decembrie, 10.30

21:30 Reporter special

- Căminul de bătrâni, casa de la apusul vieții Realizator - Claudia Dănăilă

21:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi