loader
Foto

Galerie foto

Viaţa la ţară – Buletin de „Izvorul alb”

Singurul drum forestier care leagă Izvorul Alb de restul lumii devine impracticabil de la căderea zăpezii până la primavară. Întreaga poveste a satului o veţi afla la „Viaţa la ţară” – “Buletin de Izvorul alb”, un reportaj realizat de Marga Andreescu (reporter), Adrian Vulpe (imagine) şi Cătălin Chelariu (montaj).

 

Satul meu

UPDATE: Ediția emisiunii din 23 noiembrie este disponibilă pe TVR+

Prima ninsoare va rupe de lume 300 de oameni din satul Izvorul Alb, iar de zeci de ani sătenii au parte doar de promisiuni din partea autorităţilor, iar poteca se deteriorează de la un an la altul.

Margareta Ungureanu avea doar 4 ani atunci când familia a trebuit să se strămute din satul de pe valea Bistriţei pe muntele Ceahlău. A crescut într-o familie cu 7 copii iar tradiţia spune că cel mai mic trebuie să rămână în casa părintească.

După ce satul a fost rupt în două, oamenii şi-au refăcut gospodăriile, iar acum casele părăsite te duc cu gândul la picturile suprarealiste.

În Izvorul Alb nu există niciun cabinet medical. Autorităţile promit că lucrurile se vor schimba. Satul s-a format în 1956 după ce familiile au fost strămutate din cauza lucrărilor la barajul de la Bicaz . Cu toate acestea, oamenii nu s-au gândit o clipă să părăsească zona.

Emisiunea Viaţa la ţară va fi difuzată sâmbătă, 23 noiembrie,de la ora 10:30 pe TVR 3 şi de la ora 18:30 pe TVR Iaşi.

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi