loader
Foto

Galerie foto

Viața la țară – „Vestea bună” la Răducăneni

Încet, dar sigur, presa de nişă îşi face loc în comunitățile din mediul rural.

 

Margareta Andreescu
Satul meu

În comuna ieșeană Răducăneni apare lunar revista editată de biblioteca şcolii. Mezinul redacției are 11 ani şi se ocupă de pagina culturală. „Vestea Bună” este o publicaţie lunară, iar din colectivul redacţional fac parte cei mai talentaţi săteni. Revista a ajuns și pe adresa emisiunii "Viața la țară".

Singurul imobil care mai aminteşte de Vasile Alecsandri, Muzeul de la Mirceşti se află într-o avansată stare de degradare. Obiectele care odinioară l-au inspirat pe bard atunci când a scris „Chiriţa în provincie” sau „Hora Unirii” se regăsesc acum printre  crăpaturi, tencuieli desprinse din tavan şi dale distruse. Casa care a fost construită în anul 1867 a fost reabilitată în 1991, însă din cauza lucrărilor de mântuială, apa pătrunde sub fundaţie atunci când plouă. Anual, pragul muzeului este trecut de peste 5000 de vizitatori, nu însă şi de autorităţi.

O emisiune realizată de Marga Andreescu, Adrian Vulpe și Radu Bogdan.

Viața la țară

TVR 3: sâmbătă, 12 aprilie, ora 8.30
TVR Iași: luni, 14 aprilie, ora 19.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi