loader
Foto

Galerie foto

Viața la țară – Ciocănești, satul cultural al României

Gospodinele din Ciocănești au început să pregătească ouăle încondeiate care vor împodobi coșurile cu bucate pentru noaptea Învierii.

 

Margareta Andreescu
Satul meu

În comună, meșteșugul s-a păstrat din moși –strămoși, iar tehnica încondeierii a devenit o probă de concurs între localnici. Cele premiate devin piese de atracție pentru vizitatorii care calcă pragul muzeului.

Încă din 2004, printr-o hotărâre de Consiliu Local, comuna Ciocănești a fost declarată muzeu pentru motivele tradiționale sculptate pe fațadele caselor.

Comuna suceveana Ciocănesti a obținut titlul de „Satul Cultural al României” 2014. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Cele mai Frumoase Sate” sub înaltul patronaj al Ambasadei Franţei în România. În urmatoarele 12 luni, Ciocăneștiul va fi promovat atât în ţară, cât şi în străinătate prin evenimentele organizate de Ambasada Franţei.

Ce au aflat reporterii TVR Iaşi despre acest titlu si cum a fost la Festivalul Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti aflaţi din emisiunea „Viaţa la ţară”.

O producție TVR Iași 2014, realizată de Marga Andreescu (reporter),  Adrian Vulpe (imagine), Radu Bogdan (editor imagine). Foto: Andrei Cucu

Viața la țară la Ciocănești

TVR 3: Sâmbătă, 8 martie, ora 10.30

TVR Iași: Sâmbătă, 8 martie, ora 19.00

11:00 Arena

Realizator - Vasile Arhire

12:00 Educația la zi

Realizator - Ovidiu Mihăiuc
 

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

Campioni la robotică | VIDEO

Campioni la robotică | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

O echipă de elevi din Focșani a câștigat campionatul mondial de robotică, desfăşurat zilele acestea la Houston, în SUA.

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvriasi