loader
Foto

Un secol de la consacrarea Bisericii Neamului de la Mărășești | VIDEO

România celebrează un moment de profundă semnificație: un secol de la integrarea Bisericii Neamului de la Mărășești în circuitul ortodox.

 

Parte esențială a Mausoleului Eroilor, biserica devenit un simbol al sacrificiului și al dăruirii soldaților români care au luptat pentru apărarea patriei.
.

.
Ceremonia de comemorare organizată cu ocazia centenarului a reunit comunități din întreaga țară, fiind o ocazie solemnă de a evoca memoria celor căzuți în luptele eroice ce au marcat istoria națională.

Mausoleul de la Mărășești a devenit, de-a lungul timpului, un loc de pelerinaj pentru zecile de mii de văduve și orfani, care au venit să își caute pe câmpul de luptă osemintele celor dragi. Acest edificiu a devenit o emblemă a unității naționale și a durerii colective.

La inițiativa mitropolitului Moldovei și cu sprijinul Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, piatra de temelie a bisericii a fost pusă în august 1923. După un an, pe 28 septembrie 1924, capela și criptele au fost sfințite, consacrând astfel un loc unde memoria eroilor este onorată și trăită cu intensitate.

Acest Jubileu nu este doar o ocazie de a comemora sacrificiile trecutului, ci și un moment de reflecție asupra valorilor pe care acestea le-au inspirat.

Biserica Neamului de la Mărășești rămâne un simbol al recunoștinței și al respectului pentru cei care au îndrăznit să lupte pentru libertate, și continuă să fie un loc de conexiune spirituală pentru generații întregi. În acest context, celebrarea sa la centenar ne reamintește de datoria noastră de a continua să prețuim și să păstrăm memoria eroilor naționali.

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
CVarte - WAR: O reflecție asupra războiului și asemănărilor noastre inumane | VIDEO

Expoziția "WAR" semnată de Lucian S. Radius este o invitație la introspecție, propunându-ne o explorare profundă a temelor legate de conflict și ...

Oameni frumoşi şi locuri minunate: O invitaţie în Bucovina Multietnică | VIDEO

Bucovina, această perlă a României, se remarcă nu doar prin peisajele sale pitorești, ci și prin bogăția culturală și diversitatea comunităților ...

Un secol de la consacrarea Bisericii Neamului de la Mărășești | VIDEO

România celebrează un moment de profundă semnificație: un secol de la integrarea Bisericii Neamului de la Mărășești în circuitul ortodox.

 

#tvriasi