loader
Foto

Galerie foto

TVR Iaşi, dublu premiat la SIMFEST

Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, de la Tîrgu Mureş, a adus două noi distincţii pentru TVR Iaşi.

 

În cadrul Galei Laureaţilor, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, jurnalista Gabriela Baiardi a primit premiul pentru producţia „Vis de aur, coroană de oţel”, la secţiunea Centenar.

Documentarul prezintă pierderile suferite de România după Primul Război Mondial, cum a arătat primul deceniu al României Întregite şi de ce nu a rezistat proiectul de la 1918.

Filmul îşi pune întrebări ce ţin de identitatea românească – cine sunt românii, când s-au format, când a apărut numele România.

(w882) tvr iasi

Din echipa de realizatori au mai făcut parte cameramanul Relu Tabără şi editorul de imagine Loredan Baiardi.

Acesta este al doilea premiu Simfest pentru Gabriela Baiardi, după ce, în 2017, a primit trofeul festivalului pentru documentarul „Nicu Ioniţă, un supravieţuitor al experimentului Piteşti”.

Un alt premiu acordat TVR Iaşi îi aparţine Margăi Andreescu, la secţiunea Ştiri. Si pentru ea este al doilea premiu Simfest, după cel primit anul trecut, împreună cu alţi jurnalişti TVR Iaşi, pentru filmul-anchetă “Agonia ultimului combinat de utilaj greu, Fortus”.

(w882) tvr iasi

În afara concursului, la Festival a fost prezentat filmul „Expediţiile Memoriei - Jurnal de bord”, o coproducţie TVR Iaşi - OWH Studio Chişinău, realizată de regizorul Violeta Gorgos. Documentarul prezintă investigaţia unui grup de istorici, ziarişti şi studenţi în Siberia, pe urmele deportaţilor.

12:00 Invitație la spectacol

- DAM, Galeriile Dana Realizator - Violeta Gorgos

13:30 Reporter special

Realizator - Ioana Doleanu
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi