loader
Foto

Galerie foto

TVR Iași, o nouă distincţie europeană

TVR Iași a fost distins cu un premiu special la Premiile Circom, la categoria“Music and Arts”, pentru producția „Tatăl meu, Imre”

 

Andreea Ştiliuc

TVR Iași a primit o nouă distincţie la ediţia 2018-2019 a Premiilor Circom, la categoria “Music and Arts”, pentru producția „Tatăl meu, Imre”. Filmul a fost realizat de Andreea Ştiliuc, jurnalist la TVR Iaşi, ca proiect de disertaţie în cadrul programului de masterat “Documentary Filmmaking”, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Andreea Ştiliuc semnează regia, montajul și o parte a imaginii. Din echipă a făcut parte și Relu Tabără (director de imagine).

Filmat la Budapesta, documentarul spune povestea lui Imre Kinszki, victimă a Holocaustului, și a fiicei sale, Judit. Imre Kinszki este considerat un maestru uitat al fotografiei.

Documentarul a avut premiera mondială anul trecut, la Festivalul Astra Film. De asemenea, a fost premiat la Docuart. Anul acesta, în competiția Prix Circom au fost înscrise peste 200 de producții. Printre câștigători, s-au numărat realizatori de la BBC, France 3, NRK Norway, RTÉ Ireland, TVP3 Poland sau Telemadrid Spain.

CIRCOM Regional este o asociație europeană a televiziunilor publice, care reuneşte staţii TV regionale, din peste 30 de ţări. În cadrul unor ediţii anterioare ale manifestării, regizorul artistic Violeta Gorgos, jurnaliştii TV Raluca Aftene şi Răzvan Cojocariu tot de la TVR Iaşi au fost, de asemenea, premiaţi.

7:00 3 ceasuri bune

8:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi