loader
Foto

Trandafir de la Moldova, ediţia a XLVII-a

Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova” reunește la Iași, în perioada 8-10 octombrie 2015, 18 ansambluride cântece și dansuri din țară și străinătate, unde vor evolua peste 500 de interpreți.

 

Laura Lucescu
SĂRBĂTOARE LA ZI MARE

La această ediție, vor participa ansambluri din Armenia, Georgia, Republica Moldova (Cricova și Fălești), Ucraina (Cernăuți și Vinnystia), precum și ansambluri din județele Cluj, Caraș-Severin, Harghita, Iași, Suceava și Vaslui. În recital este invitat interpretul Călin Brăteanu cu Fanfara de la Hora Satului.

Spectacolele se vor desfășura pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, după următorul program: 8 și 9 octombrie, ora 18.00 și 10 octombrie, ora 11.00, gala festivalului. Intrarea publicului este gratuită.

În ziua de 10 octombrie, la ora 10.00 va avea loc parada ansamblurilor pe traseul: Palatul Culturii - Blv. Ștefan cel Mare și Sfânt - Piața Unirii - Piața „Mihai Eminescu”.

Organizatori: Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.

Partener media principal: TVR Iaşi.

Spectacolele vor putea fi urmărite pe TVR Iaşi în cadrul emisiunii „Sărbătoare la zi mare”.

10:30 Lumina Creștinului

Realizator - Sergiu Ciocoiu

11:00 Educația la zi

Realizator - Ovidiu Mihăiuc
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi