loader
Foto

TeleViziunea mea - Pe urmele principesei Olga Sturdza | VIDEO

Asistența socială în România este strâns legată de principesa Olga Sturdza.

 

Maria Florea
Ia și descoperă

Între 1917 si 1935 a înființat 117 orfelinate unde au fost adăpostiți, îngrijiți și școlarizați 380.000 de copii orfani ai căror părinți au fost uciși în primul război mondial. Mulți dintre acești orfani au fost sprijiniți financiar inclusiv până la terminarea facultății.

Iar pentru susținerea lor nu a existat discriminare de rasă, origine sau apartenență religioasă. Olga Sturdza, descendentă din familia Mavrocordat și născută la Popești, județul Iași, a fost căsătoriă cu un nepot al domnitorului Mihail Sturdza și a avut doi băieți. Un caracter puternic, implicată în multe acțiuni caritabile,a construit școli și grădinițe în cartierele sărace ale Iașului și a făcut donații artiștilor și instituțiilor de cultură.

(w882)
După schimbarea regimului, comuniștii au băgat-o în pușcărie pentru motive pe care nu au reușit să le dovedească niciodată. Pleacă apoi în Franța unde-și găsește sfârșitul veșnic.

E datoria noastră să păstrăm amintirea și recunoștința pentru un simbol al nobleței și filantropiei. Ghid în călătoria noastră, pe urmele principesei Olga Sturdza, este nepotul său, prințul Dimitrie Sturdza. Nu e despre prinți, e despre omenie.

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 
Hope Build, un proiect de construire accelerată | VIDEO

Mai multe locuinţe vor fi ridicate în doar 5 zile, cu ajutorul voluntarilor. Marți, 18 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am vorbit ...

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

 

#tvriasi