loader
Foto

Studioul TVR Iaşi, nominalizat la Premiile UCIN

Ajunsă la cea de-a 46-a ediţie, Gala Premiilor UCIN 2018, unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului, va avea loc pe 28 mai 2018, la Teatrul Naţional Bucureşti. Spectacolul va reuni, pe scenă şi pe covorul roşu, mari nume ale cinematografiei şi televiziunii din România.

 

Andreea Ştiliuc

Provenţa, Paradisul posibil” se numără printre cele trei producţii nominalizate în acest an la Premiile Uniunii Cineaştilor din România, la categoria film de televiziune. Documentarul este realizat de Andreea Ştiliuc (regie), Relu Tabără (imagine) şi Dragoş Brehnescu (montaj), după o idee de Matei Vişniec.

„Provența, Paradisul posibil” surprinde farmecul uneia dintre cele mai cunoscute regiuni din Europa, dar și portretul celui mai jucat dramaturg român contemporan. Traseul începe din Avignon, cu zidurile sale, adevărate bijuterii în piatră. Matei Vişniec se întâlneşte cu Eric-Emmanuel Schmitt, alături de care a fost desemnat, în 2015, rege al secţiunii OFF, la celebrul festival din Orașul Papilor. Scriitorul bucovinean ne conduce pe urmele lui Van Gogh la Saint Rémy de Provence, dar și la Arles, oraș în care straturile de timp se suprapun și vorbesc. Ajungem în pitorescul Les Baux de Provence, la Muzeul „Frédéric Mistral” din Maillane, dar și la moara lui Alphonse Daudet din Fontvieille.

La categoria film de televiziune, mai sunt nominalizaţi Liviu Tofan pentru „Braşov 1987. Doi ani prea devreme” şi Ruxandra Ţuchel pentru „Memoria fluturilor”.

 

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Pasca este cea mai importantă coptură rituală cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului.

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvriasi