loader
Foto

Ştiinţa şi muzica pe înţelesul oricui

Deşi vă dau întâlnire într-o joi, Steliana Orăşanu şi Alex Vasiliu vă aşteaptă cu sugestii pentru sfârşitul de săptămână.

 

EST MERIDIAN

De peste 15 ani, în Iaşi există un program gratuit prin care elevii pot învăţa limba germană. Colegiul Naţional, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” au beneficiat vara aceasta de întâlniri cu un lector străin care i-a ajutat pe elevi să înveţe mai uşor o limbă străină. Avantajele acestor cursuri le vom afla de la Dieter Jaeschke, directorul programului, Joachim Ferneding, coordonatorul programului şi prof. dr. Lucian Ţurcaş de la Colegiul Naţional „M. Eminescu” din Iaşi.

 

„Noaptea Cercetătorilor” este un eveniment ce are loc anual în peste 300 de oraşe din Europa. Experimente bazate pe fenomene magnetice şi multe alte demonstraţii live vor putea fi urmărite şi la Iaşi. Lect. dr. Ionuţ Topală de la Facultatea de Fizică, din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi ne invită la evenimentul în care ştiinţa iese din laboratoare.

 

Sfârşitul de săptămână strânge la Iaşi minorităţile din România şi Republica Moldova. Din agenda Festivalului „Celebrarea Multiculturalităţii – Aici şi Acum” face parte şi concertul coral modern cu elemente de multiculturalitate susţinut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. În studioul TVR Iaşi vine Daniela Doroşincă, dirijor şi preşedinte al Asociaţiei „Iubire şi Încredere”.

 

Ne vedem de luni până vineri, de la ora 17:00, în direct la TVR Iaşi şi online pe www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi !

 

Est Meridian

Realizatori: Steliana Orăşanu şi Alex Vasiliu

 

TVR Iaşi: luni – vineri, ora 17.00

Reluare: de la ora 20.30

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

12:00 Invitație la spectacol

- DAM, Galeriile Dana Realizator - Violeta Gorgos
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi