loader
Foto

Solidaritate și speranță | VIDEO

Inundaţiile devastatoare care au afectat judeţul Galaţi au lăsat în urmă o amprentă profundă asupra comunităţilor locale, impactând aproape 7.000 de gospodării.

 

Laura Lucescu

O echipă TVR Iași a ajuns joi, 26 septembrie, la sinistraţii din localitatea Slobozia Conachi, unde starea de urgenţă este resimţită intens. Laura Lucescu ne-a dat detalii.
.

.
Aceste evenimente extreme, agravate de schimbările climatice, subliniază vulnerabilitatea unor regiuni în faţa fenomenelor meteorologice severe. Mâlul lăsat în urma apelor nu a putut fi îndepărtat în totalitate nici la două săptămâni după dezastru, ceea ce evidenţiază dificultăţile logistice şi financiare cu care se confruntă autorităţile.

Reportajele din teren contribuie la conştientizarea situaţiei dramatice a locuitorilor afectaţi, oferind o platformă pentru a aduce în prim-plan nevoile urgente ale acestora. De la accesul la resursele de asistenţă până la necesitatea unei revitalizări a infrastructurii, povestea sinistraţilor este una care trebuie ascultată şi înţeleasă de întreaga societate.

Inundaţiile din judeţul Galaţi nu sunt doar o problemă locală; ele reflectă provocări globale cu implicaţii profunde asupra mediului şi comunităţilor. Este esenţial ca eforturile de recuperare să fie susţinute nu doar la nivel provincial, ci şi naţional, pentru a asigura un viitor mai sigur şi mai rezilient pentru toţi cetăţenii afectaţi.

18:30 Play

- Concertino Realizator - Anca Medeleanu

19:00 Cântec și poveste

- Ansamblul "Mugurașii Agășului" Realizator - Horia Gumeni
 
CVarte - un titlu nou în grila de programe TVR Iași | VIDEO

CVarte - un titlu nou în grila de programe TVR Iași | VIDEO

publicat: sâmbătă, 28 septembrie 2024

De luni, 30 septembrie, nu ratați ocazia de a urmări „CVarte”, un nou remediu pentru curiozitatea intelectuală și o veritabilă sărbătoare a ...

Solidaritate și speranță | VIDEO

Solidaritate și speranță | VIDEO

publicat: vineri, 27 septembrie 2024

Inundaţiile devastatoare care au afectat judeţul Galaţi au lăsat în urmă o amprentă profundă asupra comunităţilor locale, impactând aproape 7.000 ...

Culturi de nișă: Potențialul neexploatat al cânepei în România | VIDEO

Cânepa, o plantă cu o istorie milenară de utilizare în diverse domenii, a fost mult timp subevaluată în România.

 

#tvriasi