Sofia Vicoveanca, Maria Iliuţ şi Dinu Iancu Sălăjanu, la TVR Iaşi 22
vineri, 15 noiembrie 2013
Spectacolul "CÂNTEC ȘI POVESTE"  a fost unul dintre evenimentele aşteptate cu drag de publicul nostru la aniversarea TVR Iași 22. Printre invitați s-au numărat Sofia Vicoveanca, Maria Iliuț și Dinu Iancu Sălăjanu.
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22
Cântec şi poveste, la TVR Iaşi 22

Chiar dacă echipa noastră a organizat multe spectacole de folclor, de această dată ieșeam la rampă cu câteva surprize: secvențele din emisiunile care marcau momente importante din cariera invitaților noștri, proiectate în sala de spectacol, au produs emoții artiștilor și au bucurat publicul, acordarea de distincții unor statornici colaboratori ai TVR Iași, oameni dedicați folclorului nostru și, nu în ultimul rând, eleganța spectacolului în care au fost prezenți pe scenă, alături de nume consacrate, tineri artiști promovați de TVR Iași.

Am cântat împreună cu Sofia Vicoveanca emoționată, la fel de așteptată și de îndrăgită de public, Maria Iliuț care a venit cu bucurie din Basarabia pentru a se întâlni cu spectatorii, dar și cu doamna Sofia pe care o admiră mult. Din Ardeal, Dinu Iancu Sălăjanu a adus cântecul său și gândul de a reveni în Moldova.

Ansamblul folcloric profesionist "Ciprian Porumbescu" din Suceava a venit la sărbătoarea TVR Iași cu orchestra condusă de dirijorul Viorel Leancă și cu dansatorii coordonați de coregraful George Palaniuc și ne-au încântat cu suitele de dansuri tradiționale.

Pe scena spectacolului au urcat și tinerii interpreți: Iuliana Chirica din Dumbrăveni (Suceava) - distinsă cu Premiul TVR Iași la Festivalul "Mugurelul" de la Dorohoi 2013, Loredana Călin din Flămânzi (Botoșani) - câștigătoare trofeului "Barbu Lăutaru", festival-concurs organizat de TVR Iași, acum studentă la Academia de Muzică din Cluj, dar și colega ei de ansamblu, Iustina Irimia, cea care este de curând gazda emisiunii TVR Iași "Muzica ta".

Și Anca Pulhac, doctorandă la Arte, ne-a dovedit că știe să cânte. Nicu Mâță, basarabeanul care a crescut pe malul Prutului cu TVR și TVR Iași și-a reamintit de câștigarea Trofeului Festivalului "Din bătrâni, din oameni buni" (2012) de la Iași. Emoții și bucurii a simțit și bucovineanca Nicoleta Hafiuc, revăzând imaginile concursului "Vocea populară", proiectul TVR 3, în care ea s-a impus în finală.

TVR Iași a acordat pachete aniversare și diplome de excelență pentru distinsa colaborare cu: Sofia Vicoveanca, Marinică Botea - conducătorul Ansamblului "Doina Carpaților" Iași, colectiv ce aniversează 50 de ani de existență, maestrul Ioan Cobâlă, dirijorul Ansamblului "Rapsozii Botoșanilor", Adrian Ardeleanu, directorul Consiliului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, Ansamblul folcloric profesionist "Ciprian Porumbescu" și jurnalistului Vasile Pohoață, cel care și-a dat viața folclorului realizând emisiuni la TVR Iași mai bine de 20 de ani.

Un moment emoționant pentru doamna cântecului nostru, Sofia Vicoveanca, a fost lansarea dublului DVD "Cântec și poveste" care conține două ediții ale acestei emisiuni ce i-au fost dedicate: o ediție realizată la Mălini, în Bucovina și care include obiceiuri de sărbători și ediția filmată în decorul Sălii Studio a TVR Iași.

Partea a II-a a emisiunii "Cântec și poveste" - spectacol aniversar TVR Iași 22, prezentată și realizată de Carmen Târnoveanu și Laura Lucescu, producătorii evenimentului fiind Carmen Olaru și Horia Gumeni, poate fi urmărită pe TVR3, luni, 18 noiembrie, de la ora 20:00, iar pe TVR Iași, sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 19:30.

 • 21:30
  Descriptio Moldaviae
  prima parte
 • 22:00
  Preluare TVR Internaţional
 • 07:00
  Ediţii de colecţie
  : Români fără frontiere - Remus şi Mara, 2016. Realizator Maria Florea. Descriptio Moldaviae - Vacanţă moşierească, 2015. Realizator Raluca Aftene. Viaţa la ţară - Emoţie de primăvară, 2013. Realizator Sergiu Ciocoiu. prima parte Rubrică de Dana Işoveanu
 • 09:00
  Satul meu
  : Letea vecheRealizator Marga Andreescu
 • 10:00
  Pridvoarele credinţei
  : „Ce a fost mai întâi: iubirea sau libertatea?” prima parte Invitat: Prof.univ.Brînză BogdanRealizator Sergiu Ciocoiu
 • 11:00
  Europa 360
 • 11:30
  Cap compas
  : Italia, piatră peste piatră
 • 12:00
  Cap de afiş
  : Bogdan Ulmu & Mălina Ciobanu
 • 13:00
  Interviul săptămânii cu Gabriel Dumitriu, consultant în criptomonede
 • 13:30
  Cântec şi poveste
  : Gala laureaţilor Festivalului-concurs “Florile Ceahlăului” 2019
 • 14:30
  Identitate Basarabia cu Dumitru Cârciumaru
 • 15:00
  Descriptio Moldaviae
  prima parte
 • 15:30
  Locuri, oameni şi comori
  : Medicina în timp de molime şi război
 • 16:00
  Invitaţie la spectacol
  : Concert Opis Band de 8 martie
 • 17:00
  Documentar TVR Iaşi
  : Liviu Suhar - (Auto)portretRealizator: Andreea Stiliuc
 • 18:00
  Telejurnal regional
 • 18:15
  Racord
  : Muzica sferelor
 • 18:30
  Reporter special
  : Modulul de Excelenţă Bucium
 • 19:00
  Cântec şi poveste
  : Grupul folcloric Bilcuţa, partea IRealizator Carmen Olaru
 • 20:00
  Invitaţie la spectacol
  : Tren de plăcere  
 • 21:00
  Ghici cine vine la cină
  Realizator: Vasile Arhire
 • 22:00
  Preluare TVR Internaţional