loader
Foto

Galerie foto

Seminarul Internaţional de Jurnalism 2015

TVR Iaşi organizează, în perioada 11 – 13 mai, Seminarul Internaţional de Jurnalism 2015 . Tema din acest an este „Jurnalismul de televiziune în era Internetului” .

 

Carmen Olaru
Horia Gumeni
Reporter special
TELE-VIZIUNEA MEA

Timp de 3 zile sunt invitaţi la Iaşi specialişti internaţionali în media, precum şi referenţi în domeniul presei din România. Gazda este TVR Iaşi care îi provoacă la o serie de discuţii, dezbateri, workshop-uri şi conferinţe despre mass-media şi noul rol al jurnalistului.

Seminarul Internaţional de Jurnalism 2015 se desfăşoară în perioada 11 – 13 mai în Sala Rossini – Palas, în prezenţa a 27 de speakeri şi peste 150 de participanţi pe zi. Seminarul debutează luni cu “Povestea”, moderată de Răzvan Cojocariu (videojurnalist TVR Iaşi), continuă marţi cu “Ştirea & Regiunea” alături de Liviu Tudorache (jurnalist senior TVR Iaşi) şi se încheie miercuri cu “Schimbarea” prezentată de Andreea Ştiliuc (jurnalist TVR Iaşi).

Trainerii internaţionali care îşi împărtăşesc experienţa cu participanţii pe parcursul celor 3 zile sunt: Didier Desormeaux (coordonator Université France Télévision), Antony Dore (producător general BBC Londra - studioul regional), Hans Jessen (jurnalist ARD Berlin). Prezentările lor detaliate, precum şi numele celorlalţi invitaţi se găsesc pe site-ul evenimentului: http://sij2015.tvriasi.ro/speakeri.php.

Jurnaliştii sau specialiştii în media români prezenţi la eveniment sunt: Daniel Condurache (prof. univ. dr. în cadrul Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării Iaşi), Carla Tompea (producător Televiziunea Română), Raico Cornea (videojurnalist TVR), Cristina Lupu (Centrul pentru Jurnalism Independent), Oana Marocico (jurnalist freelancer BBC Londra), Alex Tudorache (promovare video online, Londra), Anca Simina (jurnalist “Adevărul”), Liviu Iolu (jurnalist “Adevărul”), Lina Vdovîi (jurnalist „Casa Jurnalistului”), Toni Hriţac (redactor-şef „Ziarul de Iaşi”), Claudia Crăcăleanu (manager Radio Iaşi), Mircea Neacșa (director interimar TVR3).

Seminarul organizat de TVR Iaşi reprezintă un punct de atracție atât pentru tinerii interesaţi de jurnalism, cât şi pentru jurnaliştii care profesează deja. Participă la SIJ2015 jurnalişti de la studiourile teritoriale ale TVR din Timişoara, Craiova, Cluj, Târgu Mureş, din Cernăuţi – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova, dar şi din presa regională.

Seminarul Internaţional de Jurnalism 2015 este un eveniment organizat de TVR Iaşi, împreună cu Primăria Municipiului Iaşi, iar partneri ai evenimentului sunt: Palas Mall, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Institutului Francez, British Council, Centrul Cultural German Iaşi, Quartz Matrix, Şcoala Informală de IT, Hotel Bellaria, Fenice Palas.

Seminarul se transmite în direct prin videostreaming pe site-ul http://sij2015.tvriasi.ro/live.php, conform programului evenimentului.

______________________________________________________________________________________________

Au început înscrierile pentru ediţia a II-a ce va avea loc între 11 - 13 mai la Iaşi!

FOCUS: „Jurnalismul de televiziune în era Internetului”

11 – 12 – 13 mai 2015, Iaşi

Seminarul Internaţional de Jurnalism organizat de TVR IAŞI este anul acesta la a doua ediţie. După succesul din 2014 – peste 200 de participanţi din ţară şi străinătate în trei zile de seminar, anul acesta ne propunem şi mai mult:

„Cum ara televiziunea în era Internetului?”

Vor fi alături de noi traineri BBC, France Televisions, ARD (televiziunea publică germană), YouTube Londra, dar şi profesori de jurnalism, jurnalişti din Televiziunea Română, ziarişti de la „Adevărul” şi “Casa Jurnalistului”, specialişti PR ai unor importante instituţii.

Axa Iaşi – Berlin – Paris – Londra porneşte de la SIJ 2015

Prima zi a evenimentului va fi dedicată alegerii subiectelor de presă şi se va încheia cu o analiză a fenomenului „Je suis Charlie!”. A doua zi aparţine ştirilor şi regiunii, iar la finalul ei vom afla împreună „formula magică” a magazinului de ştiri BBC. În ultima zi a seminarului vedem schimbările pe care le-a adus tehnologia secolului XXI şi cum putem construi o televiziune în mediul online.

Noile tehnologii înseamnă costuri reduse, dar şi mari provocări

De la trecerea ziarelor pe platformele online multimedia, jurnalismul de război, rolul media regionale în „agenda zilei” şi până la videojurnalism şi mobile-jurnalism cu tehnologii 4G. Totul în trei zile.

Premieră naţională la SIJ 2015

A doua ediţie a Seminarului Internaţional de Jurnalism TVR IAŞI va consemna şi o premieră naţională: lansarea în România, în prezenţa autorului, a unui manual de jurnalism de televiziune, recunoscut la nivel european, aflat deja la a patra ediţie în Franţa.

Vă invităm să luaţi parte la Seminarul Internaţional de Jurnalism organizat de TVR IAŞI, ediţia 2015, singurul seminar din România ce reuneşte traineri de la mari televiziuni europene, cunoscuţi jurnalişti români şi profesori universitari din facultăţile de jurnalism. Evenimentul reprezintă un cadru de dezbatere, dar şi de formare pentru cei care doresc să facă jurnalism în secolul XXI.

Detalii despre programul evenimentului găsiţi pe site-ul sij2015.tvriasi.ro!

Participarea este gratuită în baza înscrierilor. Locurile în sală sunt limitate.

Înscrierile se pot face până pe 4 mai 2015 prin completarea formularului de înscriere!

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi