loader
Foto

Galerie foto

România diversă - Un canadian la Iași

Baritonul Jean Kristof Bouton s-a născut în Canada. A crescut la o mică fermă din provincia Québec. În prezent, este solist al Operei Naționale Române Iași. Aflați povestea sa din emisiunea “România diversă”.

 

Andreea Ştiliuc
România diversă

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Jean Kristof Bouton a luat prima oră de canto la 13 ani, profesoară fiindu-i Cécile Vallée Jalbert. A studiat la Liceul de Muzică “Vincent d’Indy” din Montréal. A participat la masterclass-uri în Franța și Republica Cehă. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, obținând diploma de licență în anul 2010 și pe cea de master doi ani mai târziu. A fost finalist al prestigiosului concurs As.Li.Co., dedicat vocilor lirice tinere din Europa. Venirea sa în România s-a produs în urma unei întâlniri.

În mai 2012, a debutat la Opera Națională București în “Don Giovanni”. În toamna aceluiași an, a urcat pe scena Operei Naționale Române Iași în spectacolul “Indiile galante”, purtând semnătura maestrului Andrei Șerban. La doar 28 de ani, a interpretat deja roluri importante, având un repertoriu bogat.

Încet, România a devenit a doua sa patrie, iar orașul Iași, a doua casă.

România diversă

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR Iași: Duminică, 1 martie, ora 19.00

TVR 3: Sâmbătă, 14 martie, ora 15.30

7:00 3 ceasuri bune

8:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi