loader
Foto

Galerie foto

Români fără frontiere – Tradiții fără frontiere

Într-o epocă a tehnologiilor avansate, adolescenții sunt atraşi şi de tradiţiile străbune.

 

Vasile Arhire

Nu se exclud una pe cealaltă. Într-o epocă a tehnologiilor avansate, adolescenții sunt atraşi şi de tradiţiile străbune. Dovedesc acest lucru, odată în plus, treizeci de tineri care şi-au dat întâlnire la Vama, în judeţul Suceava, pentru a deprinde meşteşugul şi arta încondeierii oălor. Ei sunt români din regiunea Cernăuţi (Ucraina), din raionul Hânceşti (Republica Moldova) şi din localităţi din România.

Nu se deosebesc prin nimic, ci se aseamănă în toate prin dragostea pentru limba română, datorită pasiuniilor pe care le au şi dorinţei de afla lucruri noi. Comunică firesc şi se bucură de tot ce le oferă viața la această vârstă. Povestea întâlnirii lor în Bucovina, înaintea Sărbătorilor de Paşti, în emisiunea “Români fără frontiere”.

TVR 3 – duminică, 13 aprilie 2014, ora 14.30

TVR Iaşi – marţi, 15 aprilie 2014, ora 20.00

Realizator: Vasile Arhire

15:00 Ediții de colecție

- Caravana TVR 3 la Tg. Neamţ Realizator - Dana Ișoveanu

16:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi