loader
Foto

Galerie foto

Români fără frontiere - Bogdan Ota și pianul care împlinește vise

Bogdan Ota s-a născut pe 10 mai 1978 în Botoşani şi a studiat pianul la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi.

 

Gabriela Baiardi

A învăţat să iubească în oraşul studenţiei, loc în care a început să-l „construiască pe Bogdan cel de astăzi”. A încercat să-şi cânte compoziţiile acasă, dar românii n-au fost  receptivi, în 2009, la proiectul de rock simfonic „Neuroleptica”.

A aplicat on-line pentru un post de profesor de muzică în Norvegia, dar cînd a ajuns acolo a constatat că jobul fusese dat altei persoane.  A scris sute de CV-uri şi găsit destul de greu un loc de muncă la o firmă de transport copiatoare.  În Norvegia a învăţat şi „lecţia umilinţei”, dar tot acolo a cunoscut şi succesul:  a cîştigat locul al doilea la concursul „Talentele Norvegiei”.

Ar fi putut să se stabilească oriunde în lume, dar a ales România. Cum îşi motivează alegerea, când şi cum a obţinut primul pian, de ce compune (şi) muzică de film, de ce se implică sau organizează concerte caritabile şi multe altele – la „Români fără Frontiere”.

Realizator - Gabriela Baiardi

Difuzare

Duminică, 23 martie 2014, ora 18.30, TVR 3 (partea a doua)

16:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi