loader
Foto

Galerie foto

Restaurarea, operă colectivă. Lui Enescu, din inimă!

Casa în care a copilărit compozitorul George Enescu a intrat, în sfârşit, în restaurare. Reporterul Special de duminică, 19 iulie, de la TVR 3 a prezentat detaliile poveștii.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Ediția este disponibilă online pe TVR +.

Lucrările de la Mihăileni nu sunt finanţate de stat, ci de societatea civilă. Banii provin din donaţii şi sponsorizări. De renovarea casei se ocupă meşteri din nordul judeţului Botoşani, sub coordonarea specialiştilor de la Ordinul Arhitecţilor Bucureşti şi din cadrul Fundaţiei Pro Patrimonio. Pentru finalizarea lucrărilor ar fi nevoie de cel puţin 50 000 de euro. Restaurarea se desfăşoară în acelaşi ritm cu acţiunea de strîngere de fonduri.

Clădirea din Mihăileni a fost inclusă pe lista monumentelor istorice abia în octombrie 2013. Pianista Raluca Ştribăţ a corectat o eroare pe care, ani la rînd, autorităţile au trecut-o cu vederea. Casa este deţinută de doi proprietari – un moştenitor şi un cumpărător – iar aceştia nu-şi permit să susţină financiar reparaţiile. Pentru a salva clădirea, Ordinul Arhitectilor Bucureşti a încheiat un contract de mecenat. Ce cuprinde documentul, ce obligaţii vor avea proprietarii după ce restaurarea va fi încheiată, cum va fi valorificată micuţa casă ţărănească din Mihăileni?

Răspunsurile – în reportajul semnat de Relu Tabără (imagine), Loredan Baiardi (ilustraţie muzicală şi montaj) şi Gabriela Baiardi (realizator).

 

Reporter Special

Realizator: Gabriela Baiardi

TVR 3: duminică, 19  iulie, ora 19.00

TVR Iaşi: luni, 13 iulie,  ora 20.00

19:00 Ziua bună de la Iași

20:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi