loader
Foto

Reporter Special - "Solidaritate şi risipă" | VIDEO

Casele statului au fost refuzate de sinistraţi. S-a întâmplat în comuna Gura Văii din judeţul Bacău. Membrii comunităţii rome au rămas pe drumuri, în 2005, după ce Trotuşul a ieşit din matcă.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Autorităţile au decis să-i strămute pe dealul Rotunda şi au alocat 3,7 milioane de lei pentru ridicarea a 205 case. Dar beneficiarii nu au stat într-un loc fără apă potabilă, electricitate, magazin şi dispensar, iar în 2007 au părăsit zona.

Casele au fost devastate, una câte una, iar prejudiciul era, în 2007, de 5,3 milioane de lei.

Primăria Gura Văii nu a recuperat paguba şi nici nu a reuşit să vîndă locuinţele sociale. În schimb, avea de returnat 635.000 de euro – sumă ce reprezintă contribuţia Comisiei Europene la amenajarea drumului spre amplasamentul Rotunda.

În 2017, necazurile încă se ţineau scai de cel mai scump „sat fantomă”.

Imagine – Relu Tabătă
Montaj şi ilustraţie muzicală – Loredan Baiardi
Realizator – Gabriela Baiardi

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi