loader
Foto

Galerie foto

Reporter special: Să salvăm casa copilăriei lui Enescu

Casa din Mihăileni - judeţul Botoşani, unde îşi petrecea vacanţele compozitorul George Enescu, este în pericol să se autodemoleze.

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Eidiția emisiunii de sâmbătă 14 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Nu s-a cerut includerea ei în patrimoniul naţional nici după moartea lui Enescu, în 1955, dar nici după decembrie 1989. Procedura de clasare a fost declanşată abia în ianuarie 2013, de Institutul Naţional al Patrimoniului, la intervenţia pianistei Raluca Ştirbăţ, preşedinta Societăţii Internaţionale „George Enescu” din Viena.

Imobilul a intrat oficial pe lista monumentelor istorice abia pe 29 noiembrie 2013. Ce paşi sunt de făcut pînă la  transformarea locuinţei în muzeu, ce însemnătate au avut Mihăilenii pentru George Enescu, de ce nu s-a gândit nimeni pînă acum la valorificarea acestei case  - toate într-un reportaj semnat de Gabriela Baiardi, Relu Tabără şi  Loredan Baiardi.

Reporter special

  • Sâmbătă, 14 decembrie, ora 20.00, TVR 3
  • Luni, 16 decembrie, ora 20.00, TVR Iaşi

15:00 Ia'și descoperă

Ia'și descoperă - Frumusețea sălbatică a Iașului Realizator - Gabriela Baiardi

16:00 Cult@rt

Realizator - Andreea Știliuc
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi