loader
Foto

Regional Café – marţi, 26 noiembrie 2013

Din capitala Moldovei, echipa matinală TVR Iaşi, vă salută cu drag la Regional Café. Timp de două ore, Roxana şi Andrei, vă vor oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a începe ziua cu un tonus optimist.

 

Roxana Costaş
Andrei Giurgia
REGIONAL CAFE

Marţi dimineaţă  vorbim despre perdelele forestiere de pe drumurile judeţene. Ce arbori s-au plantat şi unde, vom afla de la directorul Camerei Agricole Judeţene Iaşi, Monica Pandelea.

Preoţii ieşeni dau o mână de ajutor la ridicarea materială a judeţului. La evenimentul de promovare a produselor tradiţionale din teritoriul Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Ştefan cel Mare”, preoţii s-au raliat demersului edililor locali, a ONG-urilor şi a producătorilor. În intervenţiile lor, aceştia au militat pentru unitatea localnicilor în acţiuni de promovare a specificului local. „Să promovăm ce e curat şi românesc pentru binele societăţii. Numai în unitate putem face ceva bun pentru comunitate şi plăcut în faţa lui Dumnezeu”, au declarat feţele bisericeşti celor prezenţi în Sala de sport din Dorobanţ (comuna Aroneanu). Despre promovarea produselor tradiţionale o să aflaţi mai multe mâine dimineaţă.

Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” din Iași, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român din Spania, Ministerul Culturii, Fundația Culturală ART ACT din Cluj-Napoca și Primăria Municipiului Iași, va prezenta, pe 29 noiembrie 2013, spectacolul „Negustorul de timp” de Matei Vișniec, un spectacol de Ovidiu Lazăr, la Teatrul din Amorebieta-Bilbao (Spania). Actorul Octavian Jighirgiu şi regizorul Ovidiu Lazăr vin în studioul “Regional Cafe” să ne povestească şi nouă despre această reprezentaţie.

Muzeul Literaturii Române Iași găzduiește în galeriile de artă „Pod-Pogor” expoziția lui Cristian Bădiliță, „Poeme pentru păsări și extratereștri”, inspirată din teologie, artă plastică și realitatea înconjurătoare, organizată în jurul ideii că textul poetic poate îmbrăca diferite forme. Cristian Bădiliță este un cunoscut istoric, doctor al Universităţii Paris IV-Sorbonne, autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri şi poeme, coordonator al fundamentalei traduceri a Septuagintei.

Referitor la expoziția din Iași, Cristian Bădiliță declară: „Iaşul nu putea lipsi din circuitul expoziției „Poeme pentru păsări şi extratereştri”. Expoziţia este una de… poezie. Nu iau pâinea de la gura pictorilor, ci încerc să aduc o fărâmă de cozonac la gura poeţilor. Iar dacă la Iaşi nu sunt poeţi, atunci unde sunt? Expoziţia este una modulabilă, în funcţie de inspiraţie, de capriciile personale, de starea vremii, dar şi de public.”

Înainte de vernisaj, autorul expoziţiei, vine la „Regional Cafe”.

Încheiem ediţia cu muzică folk. Ovidiu Mihăilescu vine la noi în studio. Ne va vorbi despre Folk ‘N’ Iaşi şi va cânta două dintre creaţiile lui.

O ediţie cu invitaţi, premii, telefoane în direct şi alte surprize. Le veţi afla dacă ne urmăriţi marţi dimineaţă de la 7.00 la 9.00 pe TVR Iaşi şi TVR 3.

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi