Răzvan Cojocariu decorat de Brigada 15 Mecanizată
vineri, 28 noiembrie 2014
În pas de defilare pentru un jurnalist TVR Ia şi!
Razvan Cojocariu
Razvan Cojocariu
Razvan Cojocariu
Razvan Cojocariu

A arătat faţa nevăzută a misiunii militarilor români, iar pentru asta a fost decorat. A fost alături de ei în momente grele, dar şi în clipe de mândrie şi onoare, le-a câştigat încrederea, iar astăzi, militarii ieşeni i-au artătat recunoştinţa, așa cum ştiu ei mai bine, în pas de defilare.

Videojurnalistul TVR Iaşi, Răzvan Cojocariu, a fost decorat de către Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, cu „Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa a III-a”. Distincţia a fost acordată de către colonelul Nicolae Tonu, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

Documentarul „Afganistan, dus-întors”, jurnalul de front, realizat de Răzvan Cojocariu în perioada 2013-2014, care i-a avut în prim-plan pe militarii Batalionului 151 Infanterie „Războieni” și Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” aflaţi în misiune în Afganistan, a fost un proiect al TVR Iaşi în colaborare cu Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”.

Pentru „Afganistan, dus-întorsRăzvan Cojocariu a fost jurnalist, cameraman, editor de imagine şi regizor. Iar pentru videojurnalist, acest proiect a fost încununarea a mai bine de 10 ani de colaborare cu militarii din regiunea Moldovei, un documentar în premieră ce i-a adus şi o medalie din partea Şefului Statului Major al Forţelor Terestre.

„E greu, e greu pentru că ştiu că e o distincţie care ar putea fi pe pieptul oricărui militar cu care am stat de vorbă în aceşti 15 ani. Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge în punctul ăsta, dar ambiţia mea este nicidecum să ne oprim aici, deja avem planuri pentru anul viitor.” a declarat Răzvan Cojocariu, videojurnalist TVR Iaşi.

Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" - Ceremonie de medaliere în Cazarma Mare din Copou

Jurnalul Regional - În pas de defilare pentru un jurnalist TVR Iaşi

Răzvan Cojocariu a fost în Kosovo, în timpul conflictului din fosta provincie iugoslavă, apoi, în 2003, în Afganistan. A revenit în Afganistan în 2006, iar în 2013 a fost primul videojurnalist român care a realizat un reportaj într-o zonă de conflict. Pentru reportajele "din nisip" a primit premiul "Cel mai bun reporter de ştiri" la Festivalul „Simfest” de la Târgu- Mureş.