loader
Foto

Raluca Ştirbăţ promovează muzica lui Enescu în lume

Cap de afiş

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Imaginile de pe coperţile discurilor realizate în Austria şi în Germania atrag, de parcă ar fi ale unei vedete de cinema. Dar, la urma urmei, de ce nu ar fi şi pianistul de muzică clasică o vedetă? Raluca Ştirbăţ a fost, în 2015, mai vedetă ca niciodată. A înregistrat la casa de discuri Hanssler un album cu trei cd-uri cuprinzând integrala creaţiei pentru pian solo de George Enescu. A contribuit în mod fundamental la publicarea în limba germană a excelentului studio Capodopere enesciene, semnat de Pascal Bentoiu. A fost şi rămâne sufletul acţiunii de refacere a casei de la Mihăileni, legată de viaţa lui George Enescu.

Raluca Ştirbăţ vorbeşte excelent, substanţial, cu pasiune despre Enescu, despre Mihail Jora, Paul Constantinescu şi Constantin Silvestri, compozitorii români de valoare mondială pe care lumea ar trebui să-i cunoască, ori să-i cunoască mai bine.

 

Emisiunea Cap de afis va cuprinde un colocviu înregistrat în studio şi fragmente din concertele, din recitalurile Ralucăi Ştirbăţ. Punerea în imagine este la fel de frumoasă ca muzicianul oaspete.

 

Cap de afiş

Realizator: Alex Vasiliu

 

TVR Iaşi: joi, 21 ianuarie, ora 20.30

Vineri, 22 ianuarie, ora 10.00

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:30 Iașii marilor iubiri

- Toate drumurile duc la Iași - Salvador Amore. Partea a doua Realizator -Oana Lazăr
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi