loader
Foto

Galerie foto

Pungeşti - un loc pe hartă, un reportaj special marca TVR Iași

Cum s-a născut protestul de la Pungești, ce vor sătenii și cum pot fi manipulate masele, despre toate acestea veți afla într-un reportaj special al TVR Iași.

 

Margareta Andreescu
Telejurnal TVR Iaşi

În urmă cu o lună peste 90% dintre români nu ştiau unde se află comuna Pungeşti pe hartă. Săptămâna trecută protestul localnicilor deschidea jurnalele de ştiri pe toate posturile de televiziune.

Pe 19 octombrie un mare protest anunţat s-a transformat în spectacol care a durat doar două ore. Oameni din Bucureşti, Sibiu, Galaţi, Iaşi şi Piatra Neamţ au venit să-i susţină pe sătenii care se plângeau de sărăcie şi de lipsa locurilor de muncă. Nu ştiau însă mai nimic despre gazele de şist.

Tot în aceeaşi zi la Bârlad a fost organizat un alt protest. Reporterii TVR Iaşi au constatat că liderii de la Pungeşti erau prezenţi şi la Bârlad. Au ieșit în stradă aproape 1.000 de oameni. Printre ei se aflau şi multe feţe bisericeşti. Spre seară  pe dealul din Pungeşti mai erau doar câteva persoane.

Nevoile sătenilor din Pungeşti, ce înseamnă să fii liderul unui protest, cum pot fi  manipulate masele şi comportamentul lor în timpul manifestaţiilor vor fi aduse în atenţia publicului prin intermediul unui reportaj.

Reporterul special care va fi difuzat la TVR Iaşi şi TVR 3 va fi semnat de Marga Andreescu şi Relu Tabără.

  • Fotografii: Liviu Chirica, fotoreporter.

7:05 Ediții de colecție Tele (R)

-viziunea mea - Lumea lui Danilov; Descriptio Moldaviae - Rarău; Necunoscuţii de lângă noi - Neagu Mazilu prima parte Realizator - Dana Ișoveanu (Reluare)

9:00 Pridvoarele credinței Iașul orașul cultural al credinței

prima parte Realizator - Cătălin Sava
 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Investiții în satele de pe Valea Muntelui | VIDEO

Investiții în satele de pe Valea Muntelui | VIDEO

publicat: vineri, 26 iulie 2024

Duminică, 28 iulie, de la ora 14:00, la TVR Iași, vă propunem o nouă ediție "Satul meu".

Cursuri Internaționale de Vară „România – Limbă și civilizație” | VIDEO

Au venit din China, Coreea de Sud, Franța, Germania sau Republica Moldova pentru a învăța limba română. 75 de studenți, profesori și cercetători ...

 

#tvriasi