loader
Foto

Galerie foto

Pungeşti - un loc pe hartă, un reportaj special marca TVR Iași

Cum s-a născut protestul de la Pungești, ce vor sătenii și cum pot fi manipulate masele, despre toate acestea veți afla într-un reportaj special al TVR Iași.

 

Margareta Andreescu
Telejurnal TVR Iaşi

În urmă cu o lună peste 90% dintre români nu ştiau unde se află comuna Pungeşti pe hartă. Săptămâna trecută protestul localnicilor deschidea jurnalele de ştiri pe toate posturile de televiziune.

Pe 19 octombrie un mare protest anunţat s-a transformat în spectacol care a durat doar două ore. Oameni din Bucureşti, Sibiu, Galaţi, Iaşi şi Piatra Neamţ au venit să-i susţină pe sătenii care se plângeau de sărăcie şi de lipsa locurilor de muncă. Nu ştiau însă mai nimic despre gazele de şist.

Tot în aceeaşi zi la Bârlad a fost organizat un alt protest. Reporterii TVR Iaşi au constatat că liderii de la Pungeşti erau prezenţi şi la Bârlad. Au ieșit în stradă aproape 1.000 de oameni. Printre ei se aflau şi multe feţe bisericeşti. Spre seară  pe dealul din Pungeşti mai erau doar câteva persoane.

Nevoile sătenilor din Pungeşti, ce înseamnă să fii liderul unui protest, cum pot fi  manipulate masele şi comportamentul lor în timpul manifestaţiilor vor fi aduse în atenţia publicului prin intermediul unui reportaj.

Reporterul special care va fi difuzat la TVR Iaşi şi TVR 3 va fi semnat de Marga Andreescu şi Relu Tabără.

  • Fotografii: Liviu Chirica, fotoreporter.

19:00 Cântec și poveste

- Florile Ceahlaului 2024. Partea a treiaRealizator - Horia Gumeni

20:00 Invitație la spectacol

- Cinci femei în tranziție
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi