loader
Foto

Galerie foto

Producţii TVR Iaşi, prezentate la Odorheiu Secuiesc

Trei documentare marca TVR Iași sunt incluse în programul ediției din acest a Festivalului de Teatru Contemporan “DráMA”

 

Trei documentare marca TVR Iași sunt incluse în programul ediției din acest a Festivalului de Teatru Contemporan “DráMA”. Evenimentul, organizat de Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc, își propune să creeze o punte între diferite culturi.

Documentarele ”Matei Vișniec, rege la Avignon”, ”Parisul lui Matei” și ”Provența, Paradisul posibil” îl au în prim plan pe cel mai jucat dramaturg român contemporan și sunt semnate de Andreea Știliuc, alături de Relu Tabără și Dragoș Brehnescu. Proiecțiile sunt completate de o expoziție cu fotografii din timpul filmărilor, realizate de Relu Tabără la Paris și Avignon.
La festival sunt invitate trupe de teatru din Oradea, Cluj-Napoca, București, Suceava, Satu-Mare, Gheorgheni, dar și din Ungaria. Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava este prezent cu spectacolul „Proștii sub clar de lună”, pus în scenă de Anca Bradu, după un text de Teodor Mazilu. Printre invitați se numără și Andrea Gavriliu, actriță și coregraf de renume, care a debutat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Din partea Casei de Producție TVR, este invitat regizorul Cornel Mihalache, cu filmul “Canalul”, creat după un text de Kincses Elemer.
Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc împlinește în 2018 douăzeci de ani de existență.

19:00 Ziua bună de la Iași

20:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi