loader
Foto

Galerie foto

Producţie TVR Iaşi, premiată la un festival internaţional

„Provența, Paradisul posibil” a obținut Premiul pentru cel mai bun film turistic la Festivalul Internațional „Toamnă la Voroneţ”, ce a avut loc la Gura Humorului în perioada 27-29 octombrie 2017.

 

Anul acesta, în competiție au fost selectate filme din Polonia, Belgia, Spania, Egipt, Franța, Republica Moldova și România. Festivalul este una dintre cele mai longevive manifestări de gen din România, fiind organizat, fără întrerupere, din anul 1981.

Documentarul „Provența, Paradisul posibil” este realizat de Andreea Știliuc (regie), Relu Tabără (imagine), Dragoș Brehnescu (montaj), după o idee de Matei Vișniec. Filmul surprinde farmecul uneia dintre cele mai cunoscute regiuni din Europa, dar și portretul celui mai jucat dramaturg român contemporan. Pentru Matei Vișniec, Provența reprezintă un spațiu care l-a inspirat și pe care l-a iubit întotdeauna, „pentru că, de fapt, și în Provența rămâi... tot un român bucovinean”.

Juriul a fost format din Laurențiu Damian (președintele UCIN), regizorii Igor Cobileanski și Doru Nițescu, actrița Diana Cavallioti și producătorul Mihai Orășanu.

Filmul va fi proiectat vineri, 3 noiembrie, de la ora 19.20, în Sala Studio TVR Iași, în cadrul Caravanei Filmelor Documentare.

20:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi