loader
Foto

Galerie foto

Pridvoarele credinţei - Preotul Militar

Vrem sau nu să recunoaştem, lumea în care trăim, în ciuda progresului de natură tehnologică, este, încă, bântuită de războaie.

 

Pridvoarele credinței

În acest context, Biserica îşi face simţită prezenţa alături de soldaţii români plecaţi să menţină pacea în zone măcinate de conflict armat. Oriunde ar fi, omul simte nevoia de comuniune cu Dumnezeu, mai ales pe câmpul de luptă. O colindă, cântată în tinda bisericii, alături de preot, un ou roşu, ciocnit în noaptea de Paşti, pot fi esenţiale pentru cei care fac, zilnic, cunoştinţă cu moartea.

Tradiţia prezenţei preotului în Armata Română, este una îndelungată, în perioada antecomunistă existând chiar un episcop militar, Partenie Ciopron. După anul 1990, Statul Român şi, implicit, Armata au continuat tradiţia prezenţei preotului în mijlocul militarilor.

Ediţia de faţă a emisiunii noastre, îşi propune să contureze protretul preotului militar. Dorim să aflăm cine este acesta şi care este structura sufletească a celui care este dispus să-şi rişte viaţa, în demersul sacru de a aduce lumina lui Hristos acolo unde nu mai există speranţă.Invitaţi sunt doi preoţi militari, părintele Valentin Pâţâligă, de la Batalionul 151 Infanterie „ Războieni „ din Iaşi şi părintele Adrian Morţun, de la Brigada 151 Mecanizată „ Podul Înalt „, din Iaşi.

O producţie TVR Iaşi şi Doxologia Media

Pridvoarele credinței

Redactor: Paul Palencsar

TVR Iași: sâmbătă, ora 17.00

TVR 3: sâmbătă, ora 7.00

11:00 Forum economic

Realizator - Iulian Leca

12:00 Caravana TVR 3

- Tescani-Măgiresti-Moinesti- Comănești, un traseu cu popasuri spectaculoase în jud. Bacău Realizator - Vasile Arhire
 
Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

Adrian G. Romila a vorbit despre personajul Adrian Romila în cel puțin trei ipostaze. Toate la emisiunea "Ce-ai mai citit", duminică, 24 martie, ...

 

#tvriasi