loader
Foto

Galerie foto

PRIDVOARELE CREDINŢEI – „Postul Mare”

Începând cu duminica în care se citeşte evanghelia Vameşului şi Fariseului, Biserica intră în perioada Triodului. Aceasta are ca punct central Postul Mare, timp al pocăinţei şi al grijii sporite pentru suflet.

 

Pridvoarele credinței

Pe întreg parcursul Postului Mare, slujbele Bisericii au un conţinut deosebit, menit a trezi sentimentul de pocăinţă pentru păcatele săvârşite şi regăsire a lui Dumnezeu Cel plin de iertare şi iubire. Urcuşul spiritual se încheie la sărbătoarea Învierii Domnului, cu împărtăşirea credincioşilor cu Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat.

Invitatul ediţiei este părintele Hrisostom Rădăşanu, inspector educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de care vom afla ce este urcuşul duhovnicesc şi cum postul poate deveni scară către cer.

În cadrul emisiunii veți putea urmări și un reportaj de la înmormântarea părintelui Iustin Pârvu, de la mănăstirea Petru Vodă – Neamț, realizat de colegul nostru Relu Tabără.

Redactor: Paul Palencsar

O producție TVR Iași și Doxologia Media

 

Pridvoarele Credinței

TVR Iași: sâmbătă, 22 februarie, ora 17.00

TVR 3: sâmbătă, 22 februarie, ora 7.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi