loader
Foto

Galerie foto

Pridvoarele credinţei: Biserica şi eroii neamului

„Pe ostaşii români căzuţi pe toate câmpurile de luptă, pentru apărarea credinţei şi demnităţii noastre, să-i pomenească Domnul Dumnezeu în Împărăţia Sa.” (Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur)

 

Pridvoarele credinței

Indiferent de vremurile în care trăim, de direcţiile morale, de multe ori îndoielnice, care se conturează în cotidian, Biserica şi eroii neamului rămân solide puncte de reper. Sutele de mii de eroi, mulţi necunoscuţi, sunt zilnic obiectul rugăciunii Bisericii care nu a uitat niciodată jertfa celor ce au plătit cu viaţa pentru demnitatea neamului românesc.

În fiecare an, la sărbătoarea Înălţării Domnului, Biserica face pomenirea eroilor neamului. La troiţele din mijlocul satelor sau la monumentele dedicate ostaşilor căzuţi, comunitatea îşi aduce aminte că libertatea se obţine şi se păstrează greu, de multe ori cu preţul vieţii.

Cine sunt eroii neamului şi ce înseamnă a fi erou într-o lume în care valorile tradiţionale se relativizează, vom încerca să aflăm alături de părintele Valentin Pâţâligă, preot militar la Batalionul 151 Infanterie, Războieni.

O emisiune realizată de TVR Iaşi şi Doxologia Media

 

Pridvoarele credinței

Redactor: Paul Palencsar

TVR3: Sâmbătă, 24 mai, ora 7.30

TVR Iași: Sâmbătă, 24 mai, ora 17.00

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:30 Descriptio Moldaviae

- Mănăstirea Putna prima parte Realizator - Raluca Aftene
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi