loader
Foto

Galerie foto

Pridvoarele Credinței - Depresia, boala sufletului

Părintele prof. univ. Ioan Cristinel Teșu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și psihoterapeutul Roxana Timoianu au vorbit din studioul TVR Iași.

 

Pridvoarele credinței

Una dintre realitățile crude ale lumii în care trăim este faptul că omul contemporan, în ciuda progreselor de ordin tehnologic, se află într-o permanentă stare de tulburare și neliniște existențiale. Renunțarea la modul de viață tradițional, inversarea scării valorilor și ritmul tot mai stresant al marilor orașe pot fi câteva dintre cauzele unei afecțiuni psihice numită de psihiatrie, depresie.

Organizația Mondială a Sănătății prognozează că în anul 2020 depresia va fi prima boală din lume ca nivel al incidenței, depășind bolile cardiovasculare și cancerul.

Încercăm să aflăm dacă, alături de tratamentul medical, Biserica poate oferi o alternativă existențială celor care sunt prinși în capcana depresiei. Considerăm că, înainte de a fi o boală psihică, depresia este o boală a sufletului lipsit de lumina lui Dumnezeu.

Care sunt cauzele și remediile pe care spiritualitatea ortodoxă le identifică în ceea ce privește această gravă afecțiune psihică, încercăm să aflăm alături de părintele prof. univ.  Ioan Cristinel Teșu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, și doamna psihoterapeut Roxana Timoianu.

TVR Iaşi: sâmbătă, 30 noiembrie, ora 17.00

TVR 3: sâmbătă, 30 noiembrie, ora 7.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi