loader
Foto

Pridvoarele credinței: Cartea, fereastră spre cer

Indiferent de cultură sau religie, în decursul timpului, cartea a reprezentat modul în care omul şi-a păstrat cele mai de preţ valori, în speciale cele spirituale.

 

Pridvoarele credinței

În creştinism cea mai importantă carte este Biblia  sau Sfânta Scriptură. În fapt, o colecţie de cărti, ale căror autori străbat timpul, paginile ei au fost sursă de inspiraţie duhovnicească pentru sufletele însetate de adevăr şi lumină. Marile mănăstiri, cu tradiţie seculară, păstrează şi azi, pe rafturile bibliotecilor, cărţi de mare valoare spirituală şi culturală. Psaltirea, Ceaslovul, Vieţile Sfinţilor, pe lângă Biblie, au fost, în vremuri zbuciumate, oaze de linişte şi speranţă, pentru un popor greu încercat de istorie.

Ne propunem să aflăm cum se raportează Biserica la cartea bisericească, azi, într-o societate invadată de apariţii editoriale, nu de puţine ori discutabile ca valoare. Invitaţii ediţiei sunt preotul Cezar Ţăbârnă, redactor şef al editurii Doxologia, a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, şi domnul Cătălin Jeckel, director al aceleiaşi instituţii.

Pridvoarele credinței

O producţie TVR Iaşi şi Doxologia Media

Redactor: Paul Palencsar

TVR Iași: Sâmbătă, 26 aprilie, ora 17.00

Duminică, 27 aprilie, ora 13.30

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

18:30 Iașii marilor iubiri

- Toate drumurile duc la Iași - Salvador Amore. Partea a doua Realizator -Oana Lazăr
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi