loader
Foto

Premiu pentru TVR IAŞI

Distincție pentru TVR Iași la cea de-a 34-a ediție a Festivalului Internațional de Film, diaporamă și artă fotografică “Toamnă la Voroneț”. Filmul “Bolile sănătății mintale” a obținut premiul pentru imagine, la secțiunea documentar.

 

Roxana Costaş
Carmen Olaru
Andreea Ştiliuc
Reporter special

Festivalului Internațional de Film, diaporamă și artă fotografică “Toamnă la Voroneț a avut loc la Gura Humorului, în perioada 24 - 26 octombrie 2014. În concurs au fost înscrise 54 de filme din 6 țări, iar 21 au fost selectate în competiția oficială, printre care și două producții TVR Iași.

“Bolile sănătății mintale” a obținut premiul pentru imagine. Documentarul face o radiografie a sistemului de suport pentru bolnavii psihic din România, plecând de la cazul lui Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Imaginea este semnată de Cristian Sbîngu, iar regia îi aparține Roxanei Bratec.

Juriul a fost prezidat de regizorul Cristi Puiu, iar membrii juriului au fost Carmen Olaru, director TVR Iași, scriitorul Liviu Antonesei, criticul de film Laurenţiu Damian și actorul Alexandru Papadopol.

Festivalul a fost organizat cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România.

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi