loader
Foto

Orheiul Vechi, inima Republicii Moldova

În aceasta ediţie, vom descoperi împreună Orheiul vechi, cea mai cunoscută destinație turistică din Republica Moldova .

 

Raluca Aftene
Descriptio Moldaviae

Editia este disponibila online pe TVR+.

Rezervatia cultural-naturală, aflată în centrul ţării, la doar cincizeci de kilometri de Chişinău, include peste 100 de chilii rupestre, două biserici săpate în stâncă şi situri arheologice din diferite perioade istorice. Anul acesta, a fost propus pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Orheiul Vechi este un muzeu în aer liber, numai să vrei să îl explorezi până la capăt. Satele din această zonă sunt poate cele mai pitoreşti localităţi rurale din Republica Moldova.

În Butuceni, l-am cunoscut pe Anatolie Botnaru, un antreprenor care şi-a propus să reînvie atmosfera satului tradiţional de odinioară. Restaurează casele de piatră tradiţionale din zonă pentru a compune un sat turistic. Aici, am gustat şi faimoasele plăcinte moldoveneşti cu varză şi cartofi.

Reţeta, ca şi întreaga poveste a Orheiului Vechi, le descoperiţi la Descriptio Moldaviae pe TVR Iaşi şi  TVR3.

***

Descriptio Moldaviae

Realizator: Raluca Aftene

TVR Iaşi: joi, 12 noiembrie, ora 20.00

Reluare: vineri, 13 noiembrie, ora 13.00

Duminică, 15 noiembrie, ora 20.30

TVR 3: sâmbătă, 14 noiembrie, ora 9.00

O producţie TVR Iaşi 2015 realizată de Raluca Aftene (realizator), Adrian Butnaru (imagine), Sebastian Ivanovici (asistent imagine), Radu Bogdan (editor imagine).

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi