loader
Foto

Galerie foto

„Șobolanul rege” și „Regele baletului”, în premieră la „Cap de afiș”

Marți, 17 mai, v-am invitat la spectacol. „Șobolanul rege” a văzut pentru prima dată lumina rampei în limbaj actoricesc la Teatrul de Stat Constanța. „Lacul lebedelor”, supranumit și „Regele baletului”, a revenit pe scena Operei Naţionale Române Iaşi.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Șobolanul rege”

O fabulă filosofică, un text provocator, un spectacol-dezbatere care aduce în discuție formele de spălare pe creier inventate de om, „Șobolanul rege” vorbește despre delirul mediilor de informare, despre răul din noi și din societate. „Șobolanul rege” are la bază piesa „La Mémoire des Serpillères” de Matei Vișniec, pusă în scenă în limbaj clovnesc de către compania Cie Umbral din Franța. În limbaj actoricesc, montarea lui Radu Dinulescu la Teatrul de Stat Constanța este o premieră mondială. Spectacolul va fi prezentat anul viitor la Festivalul de la Avignon.

„Lacul lebedelor”

Graţie, perfecţiune a mişcărilor, emoţie, frumuseţe, poveste. Emblemă a baletului rus, dar şi a dansului clasic universal, „Lacul lebedelor” a  revenit pe scena Operei Naţionale Române Iaşi, fiind realizat în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău. La Iaşi, muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski a prins viaţă sub bagheta dirijorului Traian Ichim. Regia şi adaptarea coregrafică au fost semnate de Ileana Iliescu. Celebra fostă prim-balerină a Operei Naționale din București a revenit pe scenă, în rolul Regina mamă.

„Cap de afiș”

Realizator: Andreea Știliuc

TVR 3: marți, 17 mai, ora 18.00

TVR Iaşi: joi, 26 mai, ora 20.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi