loader
Foto

Galerie foto

Cântec şi poveste - Nu sunt eu ca orişicare

Sofia Vicoveanca se aniversează la TVR Iaşi.

 

EST MERIDIAN

“Pe 1 Octombrie voi face 56 de ani în slujba cântecului popular. În rest, fiecare pune cât vrea, eu pot duce! Oricum, n-am început să cânt de la grădiniță...” – Sofia Vicoveanca

Asta spune marea artistă SOFIA VICOVEANCA în privinţa vârstei ei.

56 de ani petrecuţi pe scenă, 56 de ani în care nu şi-a trădat publicul, 56 de ani în care a dovedit că merită să fie numită „doamna cântecului românesc”.

TVR Iaşi vă propune o emisiune în care Doamna Sofia vine cu un nou album de 23 de piese culese de la bătrânii Bucovinei: doina, balada, bătrâneasca sau cântecul de joc, toate le găsim pe noul album.

Şi ca de obicei, Sofia Vicoveanca nu a venit doar cu piese noi, ci şi cu o cămaşă primită de la Marginea şi cu o basma de Pojorîta. I-au fost alături dansatorii Ansamblului “Dorna dorului” din Vatra Dornei.

Aflaţi cum se împarte marea artistă între cântec şi poezie, dar mai ales ascultaţi noile cântece cu care a venit în premieră la TVR Iaşi.

Primii care i-au ascultat noul album au fost moderatorul Horia Gumeni - partener de dialog ca de fiecare dată, şi Carmen Olaru - producătorul emisiunii, care a vegheat din regie o nouă ediţie de colecţie cu Sofia Vicoveanca.

Cântec şi poveste

Realizatori: Horia Gumeni şi Carmen Olaru

TVR 3: marţi, 13 octombrie, ora 20.00

TVR Iaşi: sâmbătă, 17 octombrie, ora 19.30

reluare: duminică, 18 octombrie, ora 14.30

 

Mai multe imagini de la înregistrări găsiţi pe pagina noastră de Facebook în albumul "Sofia Vicoveanca se aniversează la TVR Iaşi".

Foto copyright: Dănuţ Palaghianu

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

12:00 Invitație la spectacol

- DAM, Galeriile Dana Realizator - Violeta Gorgos
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi