loader
Foto

Mii de sinistrați, sute de case distruse | VIDEO

Inundațiile devastatoare care au afectat recent regiunile Galați și Vaslui au lăsat în urmă un peisaj de suferință și distrugere. Deși apele s-au retras, localnicii se confruntă cu dificultăți majore în a-și curăța gospodăriile de noroiul acumulat.

 

Amintirea nopții fatidice în care puhoaiele au năvălit peste comunitățile lor persistă ca un coșmar. Locuitorii se tem constant că natura își va manifesta din nou furia, având în vedere că nu este prima dată când se confruntă cu asemenea catastrofe.
.

.
Cu toate acestea, actuala situație e mai gravă decât cea de acum 11 ani, când ploile extreme au provocat viituri devastatoare în același județ.

Solidaritatea umană se manifestă în cele mai întunecate momente. Impresionați de drama trăită de sinistrați, locuitorii din Suceava s-au mobilizat exemplar.
.

.
În mai puțin de 24 de ore, aceștia au strâns trei tiruri pline cu alimente, haine, pături și alte produse esențiale pentru cei afectați. Cu remorcile încărcate până la refuz, sucevenii și-au îndreptat pașii spre localitățile greu încercate, oferind astfel un exemplu de umanitate și compasiune.

În fața dezastrelor, solidaritatea devine un far de speranță, reamintind comunităților că, împreună, pot depăși cele mai dificile momente.

18:30 Reporter special

-Căminul de pensionari, casa de la apusul viețiiRealizator - Claudia Dănăilă

19:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 
Umor armenesc la Botoșani | VIDEO

Umor armenesc la Botoșani | VIDEO

publicat: joi, 19 septembrie 2024

La Botoșani, recent, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a festivalului-concurs internațional de caricaturi și epigrame „Cik Damadian”.

Mii de sinistrați, sute de case distruse | VIDEO

Mii de sinistrați, sute de case distruse | VIDEO

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Inundațiile devastatoare care au afectat recent regiunile Galați și Vaslui au lăsat în urmă un peisaj de suferință și distrugere. Deși apele s-au ...

Promisiuni și iar promisiuni | VIDEO

Promisiuni și iar promisiuni | VIDEO

publicat: marţi, 17 septembrie 2024

Recent, regiunile Galați și Vaslui au fost confruntate cu o calamitate naturală devastatoare, o viitură ce a lăsat în urmă distrugeri ...

 

#tvriasi