loader
Foto

Mihnea Berindei - "Exilul", ca o profesie | VIDEO

Exilul, ca o profesie - spunem, de obicei, despre cei care, emigrând în anii 70-80 din România lui Ceaușescu spre lumea liberă, îşi ofereau timpul, viaţa şi toate resursele proprii acţiunilor civice, de salvare şi/sau apărare a disidenţilor din ţară şi de informare corectă în presa occidentală.

 

Oana Lazăr

.
Mihnea Berindei, ca şi Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca, trăia exilul cu acea fervoare anticomunistă care îi devenise o misiune de viaţă, iar apărarea disidenţilor din ţară - o chestiune urgentă mereu, pe muchie de cuţit. Numai cine nu a trăit acei ani nu ştie ce însemna să exprimi în public sau în privat o părere personală sau trimiţi, de exemplu, o scrisoare la Radio Europa Liberă prin care să dezvălui un abuz din gulagul discret al lui Ceauşescu.

 

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 Telejurnal MATINAL TVR 1

 

Cătălin Sava v-a invităt să urmăriți o ediție "România Diversă" despre comunitatea armenească din Iași.

Porți deschise către performanță | VIDEO

La Universitatea tehnică din Iași începe o nouă etapă a programului european ”Ingenium”. Invitat în ediția din 16 mai, la "Ziua bună de la Iași" ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvriasi