loader
Foto

Matei Vişniec, cap de afiș la TVR Iași

Marți, 3 martie, la  „ Cap de afiș ” , pe TVR 3, ne-am întâlnit cu Matei Vişniec.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Festivalul Internaţional de Teatru Zilele „Matei Vişniec” aduce în faţa publicului spectacole montate pe diferite continente, dar care au un numitor comun: semnătura celui mai important dramaturg român al momentului.

Cea de-a doua ediție a Festivalului Zilele „Matei Vişniec” a avut loc la Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Botoşani şi Bistriţa. Invitat special a fost teatrologul George Banu.

Publicul, indiferent de vârstă, a putut pătrunde în universul clovnilor şi al marionetelor. În premieră absolută în Bucovina, Compania teatrală „Umbral” din Franţa a susţinut spectacolul „Cabaretul Cuvintelor”, ce a fost prezentat în anul 2013 la Festivalul de la Avignon.

În această ediție a emisiunii „Cap de afiș”, festivalul este punctul de unde pornim pentru a-l cunoaște mai bine pe Matei Vișniec. Descoperim camera unde a locuit până la terminarea liceului, picturile, cărțile, dar și prima sa mașină de scris.

 

Cap de afiş – Matei Vişniec

Realizator: Andreea Știliuc

TVR 3: marți, 3 martie, ora 18.00

Reluare: miercuri, 4 martie, ora 13.00

7:00 3 ceasuri bune

8:55 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi