loader
Foto

Galerie foto

“Marea Unire în oglinda Prutului”

* sâmbătă, 1 decembrie, ora 15.00, la TVR Iaşi * duminică, 2 decembrie, ora 19.00, la TVR3

 

Violeta Gorgos

Filmul îşi propune valorificarea impactului acelui moment „de graţie” pentru românii din jurul graniţelor actuale, pentru că evenimentul de la 1 decembrie 1918 a transformat profund societatea românească, consolidând vocaţia naţională, europeană şi democratică a României. În documentar apar mărturiile oamenilor din comunităţile româneşti din Ucraina şi din Republica Moldova.

Realizatoarea Violeta Gorgos a dorit să ilustreze frământările zilnice, grijile şi nevoile cotidiene ale oamenilor, în raport cu condiţiile de viaţă din zona lor, dar şi modul cum conştientizează statutul lor de român, din perspectiva jertfelor înaintaşilor pentru reîntregirea neamului.
Documentarul se doreşte un arc peste timp pentru într-o lume în care se vorbeşte tot mai puţin despre identitatea naţională. 
Realizator: Violeta Gorgos

 

10:30 Locuri, oameni și comori

- Comorile Arhivei Naționale de Filme

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi