loader
Foto

Galerie foto

Lansare DVD „Afganistan, dus- întors”

Seria de reportaje semnate de videojurnalistul TVR Iaşi Răzvan Cojocariu este inclusă pe un DVD special ce va fi lansat chiar de Ziua Batalionului 151 Infanterie „Războieni”.

 

Răzvan Cojocariu
Reporter special

Sâmbătă, 13 septembrie, va fi lansat DVD-ul Afganistan, dus- întors dedicat seriei de reportaje realizate de videojurnalistul TVR Iaşi Răzvan Cojocariu. Evenimentul va avea loc în cadrul ceremoniei de aniversare a Batalionului 151 Infanterie „Războieni”, de la ora 10.00 pe pietonalul Ştefan cel Mare din Iaşi.

DVD-ul Afganistan, dus- întors conţine materiale realizate de Răzvan Cojocariu în teatrul de operaţiuni din Afganistan, cea mai fierbinte zonă a globului, la graniţa cu Pakistanul. În cadrul proiectului Afganistan, dus- întors, Răzvan a însoţit Batalionul 151 Infanterie "Lupii negri" din Iaşi şi Batalionul 634 Infanterie "Jderii" din Piatra Neamţ timp de două săptămâni pentru a reflecta misiunea internaţională desfaşurată de România alături de coaliţia internaţională ISAF (International Security Assistance Force).

Proiectul este o premieră pentru televiziunile din România - este primul realizat în întregime de un singur om: jurnalist, cameraman, editor de imagine şi regizor. Afganistan, dus- întors poate fi un jurnal de front prin poveştile personajelor, aşa cum poate fi şi o desfăşurare cronologică a unei misiuni internaţionale – de la pregătirea misiunii în poligoanele din ţară, sosirea în zona de responsabilitate şi preluarea îndatoririlor, realzarea misiunilor, concluziile la final din teatrul de operaţiuni şi repatrierea.

“Provocările cărora trebuie să le facă faţă militarii români sunt numeroase: de la ameninţările constante la propria securitate, prin acţiunile insurgenţilor, până la clima extremă din zona deşertică ori din munţii Afganistanului. Ieşenii au aflat despre toate acestea din anterioarele misiuni din zonă, iar în 2013 au hotărât să răspundă din nou prezent. Din acest punct de vedere este interesantă coabitarea militarilor care sunt déjà la a treia misiune cu cei aflaţi pentru prima dată într-o zonă de conflict şi reacţiile celor din urmă.”

Răzvan Dan Cojocariu, videojurnalist TVR Iaşi

Evenimentul de lansare va avea loc sub egida aniversării batalionului militar din Copou şi va include ceremonialul militar specific şi un concert de muzică militară susţinut de Fanfara Garnizoanei Iaşi.

 
Muzică fără frontiere | VIDEO

Muzică fără frontiere | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Spectacolul vieții a continuat și miercuri, 8 mai,  la "Ziua bună de la Iași". Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Pasca este cea mai importantă coptură rituală cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului.

 

#tvriasi