loader
Foto

“La mulţi ani, Ovidiu Lipan- Ţăndărică!”

Pe 31 ianuarie îl sărbătorim pe Ovidiu Lipan- Ţăndărică.

 

MUZICA TA

Artistul s-a născut la Iaşi într-o familie de muzicieni, bunicul lui fiind percuţionist și având toba în casă, era inevitabil să nu bată şi puştiul Ovidiu în ea.

A fost elev la Liceul „Costache Negruzzi” şi a urmat în paralel școala de muzică ( la clarinet). Când a apărut în grupul Roșu și Negru adus de Nancy Brandes la Iași (anii '67-'68, când Lipan avea doar 13 ani), s-a dovedit a fi copilul teribil al tobelor și implicit al rock-ului românesc.

A continuat să cânte după 1971, în București, cu Roșu și Negru (cu care a apărut pe trei discuri EP) până la jumătatea anilor ‘70, dar și în alte formații de acompaniament ale vremii. Așa că în 1975, când postul de baterist de la Phoenix (cea mai populară trupă rock a momentului) a rămas liber, Ţăndărică a fost primul contactat.

A urmat o carieră de excepţie, atât în România, cât şi în străinătate. Albume, colaborări inedite, proiecte în premieră – toate acestea au făcut să fie unul dintre cei mai apreciaţi artişti români.

Niciodată nu a uitat de unde a plecat şi mereu revine acasă cu drag, inclusiv la TVR Iaşi.

Echipa TVR Iaşi îi urează “La mulţi ani!”, inspiraţie şi forţă de muncă.

14:45 ABC

-UL democratiei&Mașina Timpului Realizator - Ovidiu Mihăiuc / Dan Trofin

15:00 Ediții de colecție

- Tele-viziunea mea - Stelian DumistrăcelRealizator - Dana Ișoveanu
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi